Ombudsteam

ombudsteamEr zijn meer dan 130 lokale PvdA-ombudsteams actief in steden en dorpen, en dat worden er steeds meer. In deze teams staan vrijwilligers binnen én buiten de partij klaar om mensen te helpen met ‘kleine problemen’ noemt. Noem ze klein, maar het gaat hier wel om grote ergernissen: overlast, criminaliteit, juridisch getouwtrek, gebrekkige huisvesting, allemaal zaken die mensen dagelijks raken.

Ombudswerk richt zich traditiegetrouw vooral op klachten over overheidsinstanties, maar wij kunnen je ook op weg helpen als je niet goed weet bij welke instantie je moet aankloppen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over een geschil met gemeente, bank, fiscus of ziekenhuis.

Ook onze Tweede Kamerfractie heeft een eigen ombudsteam. Als daar aanleiding toe is, stellen wij zaken aan de orde in een debat of stellen er Kamervragen over.

Landelijk Ombudsbureau

Telefoon: 070-3182742 [email protected]  Volg ons op twitter >

Bereikbaarheid

Werkdagen van 09.00 uur tot 17.30 uur. Als je op dinsdag belt tussen 17.00 en 18.00 uur, krijg je een van onze Tweede Kamerleden aan de lijn. De fractie houdt elke dinsdag in wisselende samenstelling zo’n telefonisch spreekuur, ook voor andere zaken dan ombudswerk.

Medewerkers

Bouchra Dibi is coördinator van het landelijke ombudsteam van onze Tweede Kamerfractie en werkt hier sinds december 2007. Bouchra heeft een sociaal-juridische achtergrond. Verder is zij raadslid in de gemeente Utrecht. Zij is gespecialiseerd in problemen op het vlak van wonen, zorg en sociale zekerheid.

Lemia Kouzana werkt sinds februari 2011 bij het ombudsteam. Zij is verantwoordelijk voor de organisatie en fungeert als aanspreekpunt voor de lokale ombudswerkers op het gebied van inhoud.

Svea Dalen werkt sinds september 2013 bij het ombudsteam. Svea behandelt samen met Winish inhoudelijke zaken.

Winish Ganesh werkt sinds september 2013 bij het ombudsteam. Winish behandelt samen met Svea inhoudelijke zaken.

Voorbeeld ombudswerk

Via ons ombudsteam in Almere ontvingen we klachten over het afsluiten van het gas door een energiemaatschappij. Er werden bij diverse mensen het gas afgesloten, nota bene in een uitzonderlijk koude winter. Dat is niet toegestaan: onder een bepaalde temperatuur mogen energiemaatschappijen mensen niet afsluiten van gas. Toenmalig Tweede Kamerlid Hans Spekman heeft naar aanleiding van deze klachten vragen gesteld aan de verantwoordelijk minister. De minister beaamde dat dit inderdaad niet mag; ook is er toen aandacht voor geweest in de media. De energiemaatschappij heeft de fout erkend en het is meteen opgelost.